fredag 14. januar 2011

Hva med å si fra når du veier for mye ???

Det er lizzom så useriøst når dem skal kritiser JOHAUG bare fordi hun har en sunn å fin kropp! Da er da spiseforstyrrelse lizzom, men det er da spiseforstyrrelse når man spiser for mye å da???

Jeg sa fra til venninna mi når hun TYDELIG hadde noen gram for mye på kroppen og da ble hun dritsur og ville ikke innse at hun kanskje hadde en spiseforstyrrelse!! Det er helt SKADD!

Hvorfor skal man kritisere når jenter har idealkropp, mens man ikke kritisere når jenter eser ut?? Det er helt useriøst!

41 kommentarer:

  1. Er du helt idiot eller??

    SvarSlett
  2. Idealkropp og noen gram for mye? Du må ha et ganske så forvridd bilde på hva som er sunnhetsideal her i verden.

    SvarSlett
  3. Hei,
    Veldig enig med deg. Det er altfor mange voksne, men også barn som er overvektige. Og de er mye følge sykdomer med fedme/overvekt. Det burde absolutt være lov/korrekt å gi beskjed når noen beveger seg over "streken" i øvre kant av det som ligger innenfor normalen.

    SvarSlett
  4. TAKK! Så fint at du er enig!

    Til du som sa at jeg er idiot!! Er du helt skadd eller? HVorfor er du så slem lizzom!

    SvarSlett
  5. Johaug ser jo dritbra ut! Am I right haters?

    SvarSlett
  6. Jeg har tidligere vært toppidrettsutøver. Spiste masse og ofte endel usunt. Veide 65 kg, noe som ikke er mye for en mann på 178 cm. Etter jeg sluttet med idrett har vekten økt til 96 kg... Jeg spiser mye mindre enn før... Så jeg tviler på at Johaug har spiseforstyrrelser.
    Og det er som trådstarter sier... Det er veldig viktig å si ifra når man begynner å veie for mye. Det er absolutt ikke artig og det bryter ned selvtilliten. Og når man ser store foreldre fòre ungene sine slik som de fòrer seg selv, så er det på grensen til barnemishandling...

    SvarSlett
  7. ....istedefor å "gå i strupen" på venninna di og fortelle henne hvilke problemer hun har,kanskje du skulle ha valgt en litt annen vinkel? Hvis hun faktisk har et spiseproblem, så hadde hun muligens satt pris på en litt mer moden og medmennesklig approach? Hvis du virkelig er en god venn, så er det ikke din jobb å klassifisere spiseforstyrrelser, men faktisk å være der for vennen din hvis hun ikke har det bra!
    Spiseforstyrrelser er mye mer enn hva du framstiller det her, og det handler ikke bare om anoreksia og overspising!

    Johaug & Co blir ikke kritisert for å ha "idealkropp". Det blir stilt spørsmål om de får i seg nok mat... toppidrett er mange ting, men det er også rovdrift på kroppen. Og for at de skal kunne yte maksimalt og fungere, må de ha i seg nok mat. Det er relativt enkel matte!
    Overvekt og sykdommene som følger med, er blitt et samfunnsproblem. Helt enig. Men jeg mistenker "Snille Pernille" for å fokusere mye mer på utseende, enn sunne idealer.. Du er like farlig for jenter med begynnende spiseforstyrrelser som skinnmagre modeller og diverse andre "idealkropper"!

    XoXo.. Lizzom!

    SvarSlett
  8. HEIA MARTE! Takk for at du kommenterer på bloggen min!!!

    Jeg gikk ikke i strupen på venninna mi da men bare sa fra at hun hadde lagt på seg og foreslo at det var en spiseforstyrrelse!! Når man begynner å legge på seg og at det vises så er det en spiseforstyrrelse da! Fordi man spiser for mye!!!

    Har du sett jenter som sitter på macdonalds å spise burgere ??? Da blir jeg kvalm av at de ikke tenker på sitt eget beste!! Begynner man å komme 5 kilo over den vekten man skal ha ja da må man lizzom begynne å tenke seg om og kanskje forstå at man er litt forstyrra i spisinga si!

    SvarSlett
  9. OK, "Snille" Pernille, det er ikke sånn at man nødvendigvis har en spiseforstyrrelse fordi om man er overvektig. Jeg har en venninne som er en god del større enn "idealet", men hun har et veldig sunt forhold til mat og trening (mye sunnere enn meg, selv om jeg er slankere enn henne). Så du bør være litt forsiktig med hvordan du ordlegger deg. Visste du forresten at det er sunnere å ha noen kilo ekstra og være lett overvektig, enn å være tynn og inaktiv?
    Når det gjelder saken om Therese Johaug, så er det vel ikke en kritikk av kroppen hennes, men en sak om at det er viktig å fylle på kroppen med kalorier igjen etter at man har brukt det opp...

    SvarSlett
  10. Etter min mening har ikke Johaug en spiseforstyrrelse, men hun har ikke et sunt kosthold. En svensk lege kommer nå med en bok som heter matrEVOLUSJONEN. Som tittelen viser, har den med å gjøre hva mennesket EVOLUSJONÆRT skal spise. Mennesket har spist kjøtt i ca 2 millioner år. De siste 450 000-700 000 årene har vi spist kokt/stekt kjøtt i noen grad. Korn og liknende har vi spist i kun 6- 8000 år. Det finnes nå nye - helt nye vitenskaplige forskningsresultater som er foretatt uavengig av hverandre verden over, som viser at det som gjør av vi blir syke, noen fete, noen med hjerte- og karsykdommer - ikke er mengden fett, men mengden karbohydrater.
    Ol gullvinner Bjørn Ferry har tatt den nye kunnskapen til seg, og spiser som mennesket er skapt for: Mye fett og kjøtt. Resultatet kom hyperfort: Ned i fett og opp i muskelvekt. Når man spiser mye fett, så bygger kroppen opp flere mitokondrier som er "energifabrikker" i kroppen. Disse er designet for å brenne fett som energi.
    Min samboer gikk ned 45 kg på 18 mnd uten å trene, men ved å slutte med å spise karbohydrater, og byttet det ut med fete kjøttskiver og fet fisk. Som biff med hjemmelaget bernais og en håndfull grønt. Yummy. Nå har hun spist sånn i 5 år, og har superhelse. Jeg er slank, men har spist sånn i 2 år, og løper halvmaraton raskt som bare det. Håper at olympiatoppen kan lære seg å lese seg opp på ny forskning.

    SvarSlett
  11. Så sinnsykt barnslig blogg.....lizzom.... Hadde ikke lest`n om den ikke hadde vært linket for å si det slik. Lizzom..... Utrolig hva som skal få lov til å uttrykke de tomme meningene sine her i verden.... Lizzom.

    SvarSlett
  12. Ahhh! DRITTSEKK OG APETRYNE! Jeg kan slutte å skrive så mye lizzom jeg da lizzom, men det er uvane da! HERREGUD FOR EN MØKKAPERSON DU ER!

    Angriper meg fordi jeg har sterke meninger men du er vel en tjukkas som er sur fordi jeg sier sannheten om at å være tjukk er en spiseforstyrrelse!

    SvarSlett
  13. Herre Jesus! Du er ikke medlem av mensa ihvertfall!

    SvarSlett
  14. He,he! Nei, neppe medlem av Mensa.....

    SvarSlett
  15. Arvelig belastet?? Utifra språkbruken.....

    SvarSlett
  16. Hva er mensa da lizzom? Jeg er medlem av blogglisten hvis dere er helt BLIND! Det står til høyre på bloggen da!

    Skjønne ikke at folk kan INNSE at å spise for mye er en spiseforstyrrelse!!

    SvarSlett
  17. Ja`a du.. mensa er nesten det samme som blogglisten... Jeg har yderst littegranne problemer med å ta bloggskriveren seriøst...

    SvarSlett
  18. Mensa ... ha ha ha ha

    SvarSlett
  19. Dette er nok ikke en seriøs blogg. Tipper det er en godt voksen person som her gir oss en parodi på en typisk rosablogger. Bare litt dårlig kamuflert.

    SvarSlett
  20. Du må være den dummeste jenta på jord!

    Fy faen så pinlig. Angripe venninna fordi hun har noen gram for mye. Tror ikke du forstår at slikt kan være sårende, men nå er vel det å være bimbo som er bra nok for deg!!

    SvarSlett
  21. Pernille har et poeng, men det er alltid lett å kritisere de som kan virke for tynn, men nå man ser de som er litt for tykk, så skal man plutselig holde kjeft for å unngå å såre. Forstå det den som kan!

    SvarSlett
  22. are u for real?? hahaha.... delvis enig i "poenget ditt", men den bloggen her kan jo ikke vær ekte... æ må bare flir... mensa...hahaha

    SvarSlett
  23. Hei til deg som skriver om "matrEVOLUSJONEN"
    Dette er nokså gammel kunnskap, iallefal for folk som trener mye.
    Skal man slanke seg så er det lurt og holde seg unda karbohydrater, men istede holde seg til fett da dette gir energi og er lettere og forbrenne.
    Men som idrettsutøver så er det viktig å få i seg en viss mengde med både karboydrater og proteiner.
    Mengde avhenger jo av hva man trener for og hvor mye man veier. (+ at det er forsjellige type fett og krabohydrater) som har da forskjellig innvirkning på kroppen.
    Beste tippset jeg kan gi til slankere er å ikke stup ned i vekt. Da er det like lett å få kiloane tilbake igjen. Ta det gjenom "skjerpa kosthold"(sund mat) og trening. IKKE SLUTT Å SPIS.

    SvarSlett
  24. Hurra for rosabloggerene! He,he,he! Er det mulig..... Litt VEL mørkt oppå detta loftet tror jeg.

    SvarSlett
  25. Folkens... Jenta er 18 år. Jeg ser lite grunn til å gå løs på hennes skrivemåter slik det blir gjort. Ja, muligens har hun et litt vridd bilde på hva sunnhet er, men dagens ungdommer har desverre dette. For dem handler det om å være tynnest mulig. Desverre.

    Å hive rundt seg kommentarer om at vedkommende ikke er medlem i Mensa, bruker barnlige ord som "lizzom", osv, er etter min mening unødvendig.
    Hvorfor ikke heller prøve forklare en slik ung jente hva som er et sunt kroppsideal, og hva som er et usunt..

    Jenta prøver vel så godt hun kan å få uttrykt sine meninger, men å ordlegge seg kan mange ganger være vanskelig for den som er ung.

    Et lite tips Snille Pernille; Gå inn på Mensa.no Der vil du få opplysning om hva enkelte siktet til med sine mensa-kommentarer..

    Og kjære deg.. Mange forstår også at overspising er en spiseforstyrrelse, det er et velkjent problem. Dog kan du ikke mene at Therese Johaug har den ideelle kropp. Hun er meget tynn, men ja, hun er frisk og sunn. Ennå.
    Det er klart at mange vil spekulere i om jenta har fått spiseforstyrrelse når hun har gått mye ned i vekt, men det som hun sier, ikke alltid like lett å skal spise opptil 4000 kalorier om dagen for å kompensere med forbruket hennes.

    Jeg bare håper for din egen del at du en dag innser forskjellen mellom sunne idealer, og usunne idealer. Med det mener jeg at du en dag kommer ut av synet og troen på at Viktoria Beckham -kroppen er et sunt forbilde. For slik du ordlegger deg i visse setninger, kan lett forståes slik at dette er hva du ser på som sunnhet.

    SvarSlett
  26. Er ikke vanskelig å få i seg 4000 kcal om dagen! Enkelte retter er det opp til 700-800 kcal i! Da er det bare en dårlig kostholdsekspert som rådfører henne i matveien! Normalt skal man spise fire faste måltider om dagen. Frokost, lunsj, middag og kvelds. Pluss litt i mellom, som frukt, nøtter eller lignende. Finnes også energibarer og annet man kan ta, hvis man har dårlig tid og trenger rask næring. Så ikke fortell meg at man ikke lett kan få i seg 4000 kcal om dagen! Se på de som driver med bodybouilding: Mange av de tar til seg MYE mer kcal om dagen enn denne flisa Johaug! Hvordan får de dette til da?
    Jeg trener en del selv, og skal si deg appetitten er på topp etter en treningsøkt! Noe annet vil jeg si er mot normalt!

    Og en annen ting: At folk kommenterer negativt til hovedpersonen på denne bloggen, har vel i og for segnoe med at hun oppfører seg useriøst og lite voksent. Klovner blir aldri tatt seriøst, slik er det bare.

    SvarSlett
  27. du trenger ikke nødvendigvis ha spiseforstyrrelser om du er større enn ''normalt'', Pernille!
    btw, du blir tatt mye mer seriøst om du ikke skriver 'lizzom' hele tiden ;)

    SvarSlett
  28. Greit nok at det for mange ikke er vanskelig å spise opptil 4000 kalorier om dagen. Men nå må du huske at alle er forskjellige.
    Som Johaug selv har kommentert, så er det lett å bli matlei i perioder.
    Når man skal spise sunt, samtidig som man skal passe på å få i seg nok kalorier, så er ikke dette så lett for alle. For MANGE ja, men ikke ALLE.
    Så at du går hen å er så bombastisk ang at det ikke er noe problem, er ikke rettferdig.
    Vi er som sagt forskjellige.

    Og til den siste kommentaren: Ja, kanskje hun opptrer useriøs i sine innlegg. Men jeg vil si at dem som stadig går inn for å komme med negative kommentarer, er like useriøse.
    Du kan ikke opplyse et annet menneske med å bruke samme taktikk som vedkommende selv.
    Slik er det bare..

    SvarSlett
  29. min kommentar skulle ikke være negativ, jeg mener bare at det virker mer seriøst når en dropper ord som 'lizzom' : )

    SvarSlett
  30. Ang innlegg publisert 17:11. Den siste kommentaren var en hendvendelse til kommentar publisert 16:03, og ikke kommentaren publisert etter den :)

    SvarSlett
  31. ...men det er bedre å være tjukk i kroppen enn tjukk i hue Pernille...for man sier faktisk ikke til sine venner at de har noen gram for mye på kroppen...er det din business???

    SvarSlett
  32. Noen GRAM for mye? Du ville ikke sett det hvis et annet menneske hadde noen GRAM for mye. KiloGRAM, ja, men ikke gram. Uansettt, man bør være forsiktig når man konfronterer andre med dette. Har det falt deg inn at venninnen din kanskje var fornøyd, selv om hun hadde litt ekstra? Hvis det kun er snakk om LITT ekstra vekt, så er det kanskje bedre å fokusere på hva slags mat vedkommende putter i seg, og fokuserer på helse, ikke nødvendigvis på vekt. Og det er ikke slik at alle som er overvektige og spiser for mye har spiseforstyrrelser.

    Og man burde tenke på at de aller fleste som har et vektproblem er smertelig klar over dette selv, så at venner påpeker slikt blir nok svært sjelden godt mottatt. Har selv en venninne osm er ganske så stor, og det hender vi diskuterer vekt og mat littegrann, men jeg ville aldri finne på å si til henne "ja, du er skikkelig tykk, nå MÅ du slanke deg" eller lignende. Folk med nprmal intelligens vet det faktisk selv. Så folk bør ikke legge seg i andres saker på den måten. Når det kommer til helsepersonell, så er saken annerledes.

    SvarSlett
  33. Det er vanskelig å tro at du er 18 år gammel. At "lizzom" kanskje er en uvane når du prater er greit nok (mange som har den uvanen), men når du skriver, er det jo bare å trykke "delete" så blir bokstavene borte. Selv om 18 år fremdeles er ungt, er det ikke så mange av dem som ordlegger seg fullt så dårlig og barnslig. Og det å kalle noen "apetryne" er heller ikke spesielt modent.

    Det klart at man skal få ha ulike meninger om ting, men at du setter likhetstegn mellom overvekt og spiseforstyrrelser blir noe fjernt. At overspising til en viss grad kan defineres som overspising er vel riktig, men det finne sogså overvektige som ikke nødvendigvis spiser så store mengder mat, men at den maten de spiser er svært høy på kalori-innhold. Man kan også være normalvektig og likevel ha en spiseforstyrrelse. Spiseforstyrrelse har å gjøre med en persons forhold til mat og ikke om de er under-, over- eller normal-vektige.

    Ut fra innleggene dine er det tydelig at du ikke har særlig mye kunnskap på dette området, så jeg foreslår at du setter deg litt bedre inn i temaet du har valgt å blogge om.

    SvarSlett
  34. ER DU LEGE??? HVORDAN KAN DU VITE OM HUN KANSKJE HAR EN SPISEFORSTYRRELSE??????? HVOR S.... KAN MAN BLI?

    SvarSlett
  35. Hehehe! Dette må da være en av gutta i torsdagskveld fra nydalen?? Så utrolig provoserte folk blir over de overdrevent naive, hjernedøde, umodne, herlige innleggene "Snille Pernille" skriver!!

    SvarSlett
  36. Til kommentar kl 17:11.... Det er vel INGEN som har sagt at det er like enkelt for ALLE å få i seg nok mat! Saken er at det egentlig ikke er noe problem med NORMAL apetitt! Har ikke Johaug apetitt etter de treningsøktene hun driver med, burde hun vel snart se på muligheten for overtrening og utmattelse spør du meg.
    Det er fra toppen det største fallet er.

    Og når vi snakker om å gre alle under en kam: Hvis folk velger å svare negativt til Pernille, så er jo her også folk forskjellig. Så da får du bare godta det, og la være å svare. Så enkelt er det.

    SvarSlett
  37. ere noen som har løst på litt lem her ? jeg driter i om du er feit eller ikke

    SvarSlett
  38. Ha ha ha! En hel haug av mennesker, som kommenterer denne bloggen seriøst! Skikkelig sterke meninger om innlegget ditt og sånn.. Pernille, jeg digger deg:) Innertier!

    SvarSlett
  39. Snille Pernille, nå har du tulle-blogget lenge nok. Du er ikke så hjernedød som du vil ha oss til å tro. Det var morsomt en stund, nå synes jeg det blir litt for mye lizzom lissom....

    SvarSlett